Mihin Hukkaat Elämäsi?

Baal HaSulam, “Johdanto kymmenen Sefiran opintoihin” kappale 115: Sellainen henkilö, jolta puuttuu vielä osa käskystä, kokee itsesnä puolittain arvokkaksi ja puolittain arvotomaksi. Tarkoittaen, henkilön tulisi kuvitella aika jolloin hänelle  luvattu parannus oli hänen (elin)vuosiensa keskellä…

Näin ollen, henkilön elämän ensimmäinen puolikas on arvotonta ja toinen on arvokas.

Kysymys: Jos henkilö haluaa suorittaa koko prosessin loppuun elinaikanaan, kuinka hänen tulisi pyrkiä työskentelemään?

Vastaus: Valmistautumisjakson aikana henkilö vihaa kaikkia. Sen jälkeen rikkeet muuttuvat virheiksi ja henkilö yhtenäistyy kaikkien kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole vielä täydellinen  korjaus. Henkilö on edelleen Hafetz Hesedin tilassa. Seuraavalla tasolla henkilö lopulta yhtenäistyy ja on kiinnittyyneenä (toisiin).

Koko prosessi pyrkii siis yhtenäistyyteen. Henkilö pystyy saavuttamaan suurimman yhtenäisyyden suurimmasta erosta toisiin.

Jokaista muutosta kutsutaan “uudelleensyntymiseksi”. Henkilö voi elää 80 vuotta ilman minkäänlaista muutosta, käymättä läpi ensimmäsitäkään “uudelleensyntymistä”. Uusi auto, uusi asunto-näillä ei ole mitään tekemistä uudelleensyntymisen kanssa. Eläimellinen keho elää ja kuolee. Myöskään tällä ei ole mitään tekemistä uudelleensyntymisen kanssa.

Toisaalta jokainen voi päättä prosessin henkilön elinaikanaan. On toinen asia tekeekö henkilö näin. Se riippuu hänestä itsestään-henkilön täytyy haluta sen päätöstä. Luoduissa ei ole mitään muuta kuin halu. Jos henkilön henkilökohtainen halu on pieni, hänen tulisi löytää keinoja sen kasvattamiseen; hänen tulisi löytää avustusta Kabbalan viisaudesta ja siinä olevasta Valosta. Ei ole muita vaihtoehtoja.

Jotkut tulevat luoksemme kerran viiossa, toiset vain lomiensa aikana, jotkut joka päivä, toiset aamuin ja illoin ja osa pyrkii viettämään koko päivät tekemällä sitä mikä on tärkeää. On olemassa ihmisiä, jotka vietävät täällä koko päivän, koska se on käytännöllistä, tuntuu turvalliselta ja he tuntevat olevansa kuin alkioita äidin kohdussa. Toiset haluavat taistella egoaan vastaan. Kaikki riippuu henkilön pyrkimyksistä ja hänellä olevista välineistä.

Kysymys: Mitä tarkoittaa “vuosien keskellä”?

Vastaus: Se on symbolinen 40 vuoden ikä, tarkoittaen sitä tilaa jolloin henkilö on päättänyt korjauksensa Binassa. Binaa kutsutaan estetyksi “Mem:ksi”, jonka numeerinen arvo on 40. Vasta tämän tason jälkeen on mahdollista siirtyä vastaanottamaan lahjoittamisen vuoksi.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed