Egoismi on suurin vihollisemme

Kun luemme Zoharin kirjaa, on meidän syytä muistaa, että ”ei ole ketään muuta – vain Hän” ja Hän on hyvä ja Hänen tekonsa ovat hyvät.

Tämä on ainoa tapa, jolla meidän tulee lähestyä elämää ja kaikkea sitä, mitä maailmassa tapahtuu. Meidän tulee muistaa, että tämän kaiken takana on vain yksi voima.

Ei ole olemassa paholaista, eikä pahoja henkiä, jotka yrittäisivät vangita ja vetää meitä helvettiin, jossa palaisimme ikuisessa tulessa.

Kun Zohar kertoo erilaisista pahoista luonteista, se tuo vain esiin sen, mitä ihminen tuntee tunnustaessaan omat egoistiset voimansa sisällään. Hän tuntee kuin hän palaisi keskellä helvetin tulta ja toivoo selviytyvänsä niiden kauhistuttavien, pimeiden voimien alta, jotka kontrolloivat ja ohjaavat häntä.

Hän huomaa, kuinka ne estävät häntä lähestymästä Luojaa, mutta koska hän ei voi voittaa niitä, on hänen pakko vain seurata niitä.

Kuoleman enkeli tulee henkilön luo ja ojentaa hänelle miekan, jonka terä on voideltu pisaralla tappavaa myrkkyä. Henkilö tottelee, avaa suunsa ja nielaisee myrkyn. Zohar selittää, että kuoleman enkeli on meidän egoistiset halumme, lopullisessa ja julmimmassa muodossa. Kaikki nämä ominaisuudet ovat sisällämme ja ne tappavat meidät. Ei ole mitään kauheampaa, kuin tällainen tila, – vaikka emme sitä ymmärtäisikään.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: