Kymmenysten Henkinen Merkitys


Vastaanottamani kysymys: Mikä on kymmenysten (Maaser) henkinen merkitys?

Vastaukseni: Kymmenys on Malkhutin kymmenennen osan erottaminen. Toora neuvoo pistämään sivuun osat, jotka sen sijaan, että niitä käytetään suoranaisesti lahjoittamiseen, voidaan ainoastaan käyttää yhteisön hyväksi. Tämä laskelma suoritetaan vain suhteessa Luojaan, lahjoittamisen tähden Hänelle.

Toora kuvailee monia eri veromuotoja, mutta kaikki perustuvat yhteen periaatteeseen: Siitä syystä, että olen kykenemätön lahjoittamaan tiettyjen halujen kanssa, joita minussa on ja Valon kanssa, joka tulee luokseni, välitän nämä halut yleiseen haluun (Kli). Yhteisessä halussa, yhteisön kautta, voin tämän suorittaa.

Klini on osittainen, tarkoittaen, että toistaiseksi särmi peittää vain osan haluistani, joissa olen valmis vastaanottamaan lahjoittamisen vuoksi. Miten voin korjata osan, jossa olen kykenemätön lahjoittamaan?

Vastaanotan Valon siltä osalta ja muunnan halun vastaanottaa nautintoa vastaanotetun Valon mukana ulkopuoliseen Klihin. Sen kauttta valmitelen sitä osaa korjaukseen yhteisön kautta.

Kabbalan tieteessä opiskelemme haluamme, jota kutsutaan ”pukineeksi” ja ”taloksi”. Ne korjaantuvat kun ensin näen ne ulkoisina ja sitten muunnan ne sisäisiksi.

Sama koskee kymmenyksiä (Maaser). Näennäisesti muunnan sen ulkoiseksi käytöksi, mutta sitten se muuttuu minulle sisäiseksi ja palaa minulle halun kanssa, jota en aikaisemmin pitänyt omanani. Toistaiseksi, aistimuksissani, en voi korjata sitä osaa käyttääkseni sitä vastaanottamalla lahjoittamisen vuoksi.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed