Mitä Pelastus On Minulle?

laitman_138On kirjoitettu, että henkilö, joka avaa kabbalistisen kirjan, haluaa pelastaa oman henkensä, sielunsa. Hän kysyy kysymyksen elämän tarkoituksesta ja etsii tämän merkitystä, toivoen pelastuvansa tyhjyydeltä, joka on pahempi kuin itse kuolema. Näemme, että koko ihmiskunta on vähitellen lähestymässä tätä tilaa.

Kun henkilö anoo korjausta koko sydämensä pohjasta, niin mitä korjaus tarkoittaa hänelle? Tässä on koko ongelman ydin: Ajatteleeko hän oikealla tavalla sitä pelastusta, jota hän kysyy? Merkitseekö se hänen nousemista itsekkyytensä yläpuolelle, yhdistäytymistä muiden kanssa ja koko todellisuutta yhdeksi kokonaisuudeksi? Ymmärtääkö hän, että hän ei voi enää käyttää vastaanottavaa haluaan, Kelim? Kysyykö hän itseltään: Mitä järkeä on elää ainoastaan vastaanottamalla?

Jos henkilö todella haluaa jotain enemmän, se on mahdollista vain antamisen halussa, sisällä Kelim, joka on suunnattu ulospäin. Näin ollen, hänen avunhuutonsa merkitsee “pelasta minut siitä halusta, joka vetää kaiken itselleen, antamatta mitään takaisin!”

Jos henkilön sydän on jo pyrkimässä ulkopuolelle, jos hän haluaa tulla ulos itsestään, vahvistaa yhtenäisyyttä kaikkien muiden kanssa ja löytää sieltä tunne-elämänsä, niin siinä tapauksessa hänen tarkoituksensa, –  intentio, on oikea ja tällöin Valo saapuu häneen, palauttaakseen hänet sen Lähteeseen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed