Kreikan Apupaketti

Uutisissa (BBC News): “Kreikan poliitikot ovat hyväksyneet lakiesityksen tiukkojen toimenpiteiden tekemiseksi apupaketin eteen. Tiukkoja toiminepiteitä lainan myöntämiselle ovat vaatineet Troikaksi kutsuttu kolmikko EU, IMF ja Euroopan Keskuspankki (ECB).”

“Sopimus takaa 130 miljardin Euron lainapaketin ja mahdollistaa 100 miljardin Euron kulukirjauksen maan yksityisille pankeille….”

Kreikkaa käskettiin suostumaan valtion menojen lisäleikkauksiin, jotka olisivat 1,5% BKT:sta, leikkauksia eläkkeisiin ja julkisen sektorin irtisanomisiin. Huolimatta tähänastisista säästötoimenpiteistä Kreikan valtio kuluttaa enemmän rahaa kuin se saa takaisin verotuloina.

Jotkin ekonomistit ja Kreikan unioinit sanovat suunnitelman olevan tuhoon tuomittu. He väittävät, että jos Kreikan kansa köyhdytetään tulokset yksinkertaisesti upottavat sen talouden, vähentämällä verotuloja alijäämä vain kasvaa.

Euroopan johtajat kuitenkin väittävät että ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, kulutuksen täytyy laskea vaikka se olisikin kivuliasta lyhyellä aikavälillä.

He myös jatkavat, että alentamalla palkkoja Kreikka houkuttelee sinne yrityksiä ja näin ollen antavat vauhtia taloudelle ja verotukselle.

Kommenttini: Ehkä EU ja koko muu maaillma oppii tästä: Kreikan täytyy luoda kestävän kehityksen talousmalli eikä ottaa kasvavan kulutuksen suuntaa. Kreikan täytyy ottaa käyttöön kohtuullisen ja tasapuolisen välttämättömien elintarvikkaiden jakautumisen malli ja kouluttaa kansalaiset integraation ja keskinäisen takeen hengessä. Tällaisessa tapauksessa maa näyttäisi lyhyessä ajassa suunnan koko Euroopalle.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed