Työni On Osa Yhteistä Työtä

laitman_001_01Kysymys: Mikä huolenaihe jokaisella pitäisi olla luennolla: Oman henkisen työn puhtaus, vai vain yhtenäistyminen?

Vastaus: Ei riitä, että on huolissaan yleisesti yhtenäistymisestä. Kuten  Baal HaSulam kirjoittaa, meidän täytyy rakentaa Israelin, Tooran ja Luojan yhtenäisyys.

Olemme tilassa, jossa jokainen henkilö ja me kaikki yhdessä pääämme kaikesta. Jokainen lisää oman “penninsä” ryhmän yhteiseen haluun ja vastaanottaa siitä oikeanlaisen pyrkimyksen rukoukseen. Sitten hänen henkilökohtainen rukous virtaa jälleen kerran yhteisen yhtenäistymisen rukoukseen.

Yksilöllinen työ liittyy aina yhteiseen työhön: Henkilö täydentää kokonaisuuden ja samalla itsensä. Tämän tuloksena muodostamme yhden rukouksen, josta on kirjoitettu, “Israelin Pojat itkivät pois työstä”.

Saavuttaaksemme tämän päämäärän, sen täytyy olla meille erittäin tärkeä , jotta emme vaihtaisi sitä mihinkään “saavutukseen” tai teoreettiseen tietoon. Emme ole tyytyväisiä päivittäisten rutiinien rauhalliseen rytmiin, sillä nykyisellään voimme “edetä” seuraavat tuhat vuotta. Emme ole tyytyväisiä levityksen menestykseen, sillä tämä on selvästikin vain keino. Huolimatta siitä, kuinka suuria saavutuksemme ovat emme voi pitää niitä elämämme päämääränä edes väliaikaisesti.

Emme voi rauhoittaa itseämme työmme ja yritystemme tuoksilla, toivoen että ne ajavat asian ajan kuluessa. Päinvastoin, henkilön täytyy välittömästi siirtää katseensa tärkeimpään asiaan ja asettaa todellinen päämäärä eteensä: Luojan ominaisuuksien paljastaminen, lahjoittamisen ominaisuuden paljastaminen sisällään. Meidän pitäisi vaatia tätä yksiselitteisesti ja väsymättömästi. Jokainen tauko vahingoittaa henkilöä ja hänen suhdettaan Luojaan. Sen vuoksi, tällöin, yhteinen rukous on välttämätön, joka pystyy olemaan pysyvä.

Meidän täytyy ymmärtää, että henkiseen maailmaan astuminen vaatii valtavasti ponnisteluja, mutta niitä ei ole niin vaikea suorittaa ryhmässä ja riippua pelkästään yhteisessä sopimuksessamme.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed