Kun Muistamme Kaiken

Kysymys: Henkilö unohtaa paljon, karkottaa paljon unohduksiin, jättäen taakseen loppuunsaattamattomat alut ja korjaamattomat viat. Kuinka voimme välttää unohduksen henkisellä polulla?

Vastaus: Se on mahdotonta nyt. Vain lopussa kaikki irrallaan olevat tapahtumat tulevat kerätyiksi ja ohjatuiksi yhteiseen “Rav Paalim u-Mekabtzielin” korjaukseen. Kerättyämme kaikki astiat yhteen ne ryhtyvät yhdistäytymään samanaikaisesti yhtenäisyyden tilaan ja silloin tämä teko tulee täytetyksi. Se summaa yhteen kaikki biljoonien ihmisten sukupolvet ja kerää kaikkien niiden suhteet yhteen. Tällöin täyden korjauksen aika saapuu, joka tulee yhdistämään meidät kaikki yhdeksi haluksi, täydelliseksi ja täytetyksi ikuisuuden valolla.

Tätä ennen olemme kiellettyjä havainnoimasta menneisyyttä, koska emme kykenisi sietämään kaikkea kokemaamme. Meillä toki on rohkeutta tähän, toisin sanoen sermi (Masach). Emme kykenisi oikeuttamaan kokemiamme tiloja tänään.

Tämän vuoksi olemme taipuvaisia unohtamaan. Suljemme itsemme aika ajoin. Tämä säännöllisesti tapahtuva “blackout” ei oikeastaan ole muuta kuin kahden hetken välinen muutos, eilisen päivän ja tämän päivän välillä, menneen ja nykyisen elämän välillä kunnes lopulta ne kaikki tulevat kerätyiksi yhteen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed