Suljettu Yhteiskunta Ja Integroitu Kasvatus

Kysymys: On helppo kuvitella integroidun kasvatuksen käyttöönotto Yhdysvalloissa ja muissa Euroopan maissa, joissa maan kulttuuri näyttää kannustavan itsetuntemuksen prosessin läpikäymistä. On kuitenkin olemassa yhteiskuntia, jotka ovat juurtuneita muinaisiin traditioihin, joissa integroidun kasvatuksen käyttöön otto vaikuttaa vaikealta. Mitä mielestäsi pitää tapahtua, jotta nämä ihmiset alkavat ”kerääntyä ympyrään”.

Vastaus: Seuraavan 10-20 vuoden aikana näen vastaavien yhteiskuntien muuttuvan joksikin aivan muuksi.

Katso mitä tapahtuu Intiassa ja Kiinassa ja heidän eristettyä elämäntapaansa kylissä, kaukana sivilisaatiosta. Katso miten ihmiset elävät: nukkuvat hetekalla tehtaan asuntolassa, jossa ainakin 50,000 ihmistä työskentelevät.

Kaikki on muuttunut. Nyt nämä ihmiset menettävät työpaikkansa. Minne he menevät? Henkilö menettää hetekansa asuntolassa ja siinä kaikki, hän on menettänyt nurkkauksensa, eikä hänellä ole muuta paikkaa maailmassa. Se mikä näissä maissa tapahtuu on kauhistuttavaa. Kiina ja Intia ovat suunnattoman suuria maita.

Meidän pitää ymmärtää, että muutoksia voi tapahtua hyvin nopeasti ja yllättäen. Näen miten äkkiä öljyvaltiot muuttuvat, esimerkiksi Arabiemiirikunnat. Tämä on sivistynyt maa, jossa koko väestö nauttii mukavasta elintasosta, mutta heidän elämäntapansa ja heidän klaanijärjestelmänsä muuttuu nopeaa tahtia. Yhtäkkiä he menettävät perustan sille.

Suljettuja yhteiskuntia löytyy vielä siellä täällä; ne alkavat kuitenkin sisällyttämään itsensä yleiseen massaan, joka elää enemmän tai vähemmän modernia elämää.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: