Haluan Vain Valoa!

Olemme jokainen Valon lopputulosta, siitä syystä meidän tulee saavuttaa Se. Kaikki vahvimmat halumme, rukouksemme ja kaipuumme ovat tähdättyjä Valoa kohti.

Alitajunteisesti kaipaamme vain tätä, itse asiassa, koko elämämme ajan, haemme vain sitä. Kaikki muut täyttymykset ja nautinnon lähteet, niin kuin ruoka, vaatteet, uudet autot ym. tulevat kaikki Valosta. Hahmotamme ne määrätynlaisessa muodossa, jonkinlaisena nautintona, niin kuin autona, lapsena, perheenä, lämpönä, lepona, kauniina näköalana tms. Joka tapauksessa on vain olemassa Valoa, joka heijastaa nämä esineet minulle, ja vain sen minä aistin.

Siitä syystä ihmiset alkavat vähitellen menettää kiinnostuksensa näitä asioita kohtaan ja haluavat sen sijaan löytää niiden lähteen – eivät derivaattaa. En enää halua sada määrättyä autoa, sillä mitä itse asiassa saan siitä irti. Saan siitä nautintoa. Silti todellisuudessa toivon saavani tämän nautinnon ”puhtaimmassa muodossaan”, ilman varsinaista autoa. Miksi tarvitsen moista peltimötikkää? Se miellyttää minua kuitenkin vain ajaessani sitä ja kun en aja, en tunne nautintoa. Eli kun kyllästyn ajamaan, se vain seisoo kotini vieressä. Mutta minä kaipaan edelleen nautintoa.

Kun kävimme läpi historiallista evoluutiotamme, pyrimme jatkuvasti löytämään asioita ja ”aaltoja” jotka ovat aina hienovaraisempia ja vaikeasti kuvailtavampia. Siitä syystä kaikki maailmassamme on muuttunut kooltaan pienemmäksi; määrä on muuttunut laaduksi. Niin myös me: Sen sijaan että tutkisimme aineellista maailmaa, alamme kaivata henkistä saavuttamista.

Ihmiset eivät vielä käsitä sitä, mutta itsemurhien ja terrori-iskujen määrä, huumeiden väärinkäytön ja avioerojen lisääntyminen ovat kaikki indikaattoreita ihmisen valtavasta täyttymyksen puutteesta. Tämä vajaus on itse asiassa niin valtava, että ihminen on kykenemätön paikkaamaan sen elämässään. Se on selkeä merkki ihmisen tarpeesta saada itse Valoa, muiden korvikkeiden sijasta, jotka Valo meille heijastaa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: