Mitä Jos Halusi Ei Pala?

Kysymys: Kahden vuoden opintojen jälkeen ymmärrän että intentio on tärkein asia henkisellä polulla. Kuinka ylitän haluttomuuteni tulla osaksi ryhmää? Se on yllättäen iskenyt minuun eikä anna minun säilyttää intentiota.

Vastaus: Maksa jollekkin siitä että hän tuo sinut joka päivä luennoille. Allekirjoita jonkinlainen sopimus, että menetät jotain jos et osallistu ryhmän tehtäviin. Jos kykenet rakentamaan maallisen elämäsi samankaltaisessa kehyksessä, sido itsesi ryhmään samalla tavalla kuin sidot itsesi perheesen tai työhön, jossa velvollisuuksien täyttämättä jättäminen johtaa todellisiin menetyksiin.

Mene “naimisiin” ryhmän kanssa ja tue sitä samalla tavalla kuin tuet vaimoasi ja lapsiasi kotona. Henkilön täytyy työskennellä itsessään. Odotat kunne sinulla on henkisyden tien halu. No, voit ottaa oman aikasi. Sellainen halu ei tule koskaan ilmestymään. Päinvastoin, toimettomuuden, selvän ja realistisen lähestumistavan  oikeuttaminen tulee helpommaksi.

Sinulle todennäköisesti lähetetän enemmän kärsimystä tässä maailmassa. Tavalla tai toisella jotain tulee tapahtumaan. Jos halusi ei pala nyt, katso ja odota.

Maailma käy nyt läpi sellaisia muutoksia että henkilön on paljon helpompaa nousta jokapäiväisen elämän yläpuolelle. Tämä on tehty tarkoituksella, jotta yhteiskunnan henkisyyden heikot tasot tulisivat lähemmäs ylempää maailmaa. Meneillään olevat kriisit ovat juuri tuota tarkoitusta varten. Vahvoille ihmisille on kuitenkin annettu mahdollisuuksia taistella asiansa puolesta hyvinvoinnin ja kukoistuksen aikana.

Henkinen maailma on rakennettu valinanvapauden varaan. Jos henkilö ei sitoudu ryhmään, eikä ryhmä häneen, silloin häntä ei tule painostaa sillä hän ei perheessä. Hän ei ole ottanut taakkaa. Näin ollen mitään ei ole tehtävissä. Hän on vapaa tekemään valintansa.

Minkälaisia vaateita henkilö voi antaa ryhmälle, jos hän ei ole sitoutunut siihen fyysisesti? Kuinka hän voi pyytää ryhmää nostamaan hänet korkeammalle tasolle? On typerää valittaa halun poissaolosta. On parempi toimia fyysisesti. Nappaa pieni hetki purkautuvasta halusta ja allekirjoita sopimus ryhmän kanssa, joka velvoittaa sinua kun halu on katoamassa.

Aseta itsesi toivottomaan tilaan, huijaa itseäsi kuten pahin vihollinen jatkaaksesi polulla vaikket edes haluaisi sitä. Pidätkö pomostasi? Menet kuitenkin töihin kaikesta huolimatta, sillä sinulla ei ole vaihtoehtoja.

Jos emme sido itseämme vhavasti ryhmään, emme kykene rakentamaan keskinäisen takeen astiaa. Arava Kongressissa saavutimme tärkeän valmistavan askeleen kohti Joulukuun Kongressia; saavutimme yhteisen tunteen. Nyt meidän täytyy pitää se yllä. Meidän täytyy sitoutua pitämään tämä tunne kaikin voimin, tuoda se konventioon ja sytyttää sen avulla tuhannet osallistuja ja miljoonat ihmiset ympäri maailmaa jotka ovat yhteydessä meihin.

Siinä laajuudessa, missä henkilö sijoittaa fyysisesti tähän valmistautumiseen, hän sitoo itsensä ryhmään. Ei ole sattumaa että Ramchalin ja Arin Kabbalistiset ryhmät allekirjoittivat tällaisia sopimuksia. Allekirjoittamisen jälkeen et voi paeta. Sinun täytyy täyttää velvollisuus. Sama tapahtuu elämässä: Allekirjoitat työsopimuksen saadaksesi palkkaa. Kuitenkin täällä, vastaanotat erilaisen palkikion rahan sijaan, korkeamman ja arvokkaamman palkkion.

Toivokaamme tapaavamme kongressissa valmistautuneina ja yhtenäistyneinä. Silloin voimme kohota ja tulla koko maailman Valoksi.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed