Tulevaisuuden Haluja

Henkilö on tyhjä “kuppi”, joka haluaa tulla jatkuvasti täytetyksi. Jos halu henkilössä katoaa, se on kuin kuolema, himmentyminen. Toisaalta taas, kun henkilön halut ovat liekeissä, sitä suurempia ja korkeampia ovat myös hänen halunsa, sitä korkeammalla ja suurempi henkilö on.

Näin ollen, arvioimme henkilöä hänen halujensa mukaan: Niiden ominaisuuksien, vahvuuden ja laadun mukaan. On hyvä kun henkilöllä on useita hyviä ja vahvoja haluja.

Mikä tässä sitten on ongelma? Itse asiassa, emme ole mitään muuta kuin halu: halu vastaanottaa täyttymystä ja aistia mielihyvää. Mielihyvää mistä? Se riippuu kasvatuksesta. Jotkin ihmiset nauttivat syödessään etanoita ja matoja; toiset taas kun syövät kakkua ja jäätelöä; toiset taas nauttivat sulkapallon tai biljardin pelaamisesta, kun taas jotkin henkilöt pitävät lentämisestä tai kalliohyppäyksestä ja niin edelleen. Jokainen nauttii eri tavalla.

Meidän täytyy ohjata henkilö sellaisia täyttymyksiä kohti jotka hyödyttävät yhteiskuntaa. Jos se tekee hänet samaan aikaan terveeksi, tämä täyttymys tuo samalla myös yhteiskunnalista hyötyä. Meidän täytyy rohkaista ja laukaista tällaisia haluja henkilössä.

Integraalissa yhteiskunnassa henkilö tulee vastaanottamaan mielihyvää osallistumalla yhteisöllisiin töihin, julkiseen elämään ja nuoren sukupolven kouluttamiseen. Kaikki riippuu kuinka opetamme henkilöä.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed