Älkää Haaskatko Aikaa

Kysymys: Olet maininnut, että ympäristö on ainoa keino pitää henkilö oikeanlaisessa intentiossa. Tarkoittaako tämä, että ainoa tapa, jolla henkilö voi edetä, on luomalla ympäristö niin kuin erämaakonventiossa, joka jatkuvasti tulee motivoimaan häntä jäämään oikeaan intentioon ja lahjoittamisen ominaisuuteen?

Vastaus: Tämä pitää paikkansa. Ilman ympäristön vaikutusta henkilö kadottaa itsensä. Monet kerta kaikkiaan tuhlaavat aikaansa istumalla kotona katsomassa saippuaoopperoita ja lukien jännitys- ja rakkausromaaneja. Aika kuluu…He tuntevat, että he täyttävät aikansa tyhjillä asioilla, mutta he eivät voi asialle mitään…

Vastaanotan valituksia ihmisiltä: ”En tee mitään! Miten voin päästä pois tästä tilasta?” Henkilö lupaa itselleen, että huomisesta lähtien hän ottaa ohjat käsiinsä elämänsä suhteen, mutta kun huominen saapuu, hän on edelleen samassa paikassa kuin eilen. Niin päivät vierivät, eikä kelloa voi kääntää taaksepäin.

Mitä henkilö voi tehdä? Oikeastaan hän ei voi tehdä mitään. Näin hänelle näytetään Ylhäältä, että ilman ympäristön vaikutusta hänellä ei tule olemaan voimia edetä. Hänen pitää hukuttaa itsensä oikeanlaiseen ympäristöön, aivan kuten lapsi, joka astuu sisään aikuisten ympäristöön. Tekemällä niin hän vastaanottaa heiltä voimaa.

Rabbi Jossi Ben Kisma sanoi: ”Mitä tekisin ilman oppilaitani?” Täytyykö hänen vastaanottaa tietoa heiltä? Ei, mutta hän tarvitsee heidän yleisen halunsa, joka on suunnattu päämäärään. Eikö hänellä ole omaa halua? Loppujen lopuksi, hänen halunsa on paljon isompi kuin kaikki heidän halunsa! Tämä on totta. Kuitenkin, kytkeytymättä heihin hänellä ei tule olemaan tätä ”miljardi + 1 kertaa suurempaa halua”. Ilman heitä hän ei voisi edistyä ainoatakaan astetta ylöspäin. Jos hän jäisi ilman oppilaitaan, jo seuraavana päivänä hän siirtyisi Zoharin lukemisesta sanomalehden lukemiseen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed