Kuinka Sinua Voidaan Hoitaa, Jos Et Tunne Olevasi Sairas?

Kysymys: Baal HaSulam sanoo artikkelissa “Rakkaus Luojaa Kohtaan ja Rakkaus Luotuja Kohtaan”, että tärkeintä on aloittaminen sekä se, ettei lähde kesken kaiken. Mitä tämä tarkoittaa?

Vastaus: Voit olla pois radalta myös tässä maailmassa, jos koet tavat käskyinä. Henkilö yksinkertaisesti tottuu suorittamaan erinäisiä toimia sen sijaan että paljastaisi itse sisäiset käskyt ja korjaisi omat ominaisuutensa.

Kun henkilö korjaa itsensä, hän on tekemisissä Luojan kanssa, hän haluaa vetää Valoa, tulla Hänen kaltaisekseen ja saavttaa adheesion Hänen kansaan. Jos käskyistä kuitenkin tulee fyysisiä toimia, joihin henkilö on tottunut, hän ei seuraa henkisyyden polkua, vaan ryhtyy yksinkertaisesti suorittamaan tiettyjä ympäristönsä hyväksymiä riuaaleja.

Emme sano että se on väärin, mutta sanomme että se ei korjaa sielua. Tämä ei ole se syy miksi olemme olemassa tässä maailmassa. Se (tämä maailma) on vain ulkoinen tila, joka voi helpottaa todellista sisäistä korjausta. Täydellisessä tilassa ulko- ja sisäpuolten tulisi tukea toisiaan. Kuitenkin, valitettavasti tämä ei oikeastaan tapahdu.

Henkilön ei tulisi pysähtyä henkisyyden polulla. Kun hän alkaa korjaamaan itseään, hän huomaa kuinka typerä onkaan. Tämä särkee henkilön sydämen eikä hän voi enää jatkaa. Hän huomaa, ettei ole se sankari joka korjaa itsensä ja saavuttaa siitä jotain, kuten oli ajatellut.

Samanlainen suunnitelma voi toimia tavallisessa elämässä, sillä henkilö toimii egoistisesti jotain ulkoista kohtaan. Täällä hänen täytyy kuitenkin käyttää jotain ulkoista työstääkseen egoismiaan. Tämä työ on hänelle täysin päinvastainen, epätavallinen. Emme ole tottuneet ajatukseen, että meidän täytyy muuttua juuressamme, olemuksessamme. Se ei kuitenkaan tarkoita että työskentelisin jotain varten, vaan ennemminkin jokin työskentelee minussa. Minun ei tarvitse odottaa passiivisesti, kuten potilas leikkausoperaatiossa, vaan ennemminkin pyytää koko ajan “Muuta minut, Muuta minut!”

Kuinka voimme täyttää tämän? Jos voisin tuntea ja ymmärtää enemmän, tilanne olisi toinen. Mutta kuinka voin vaatia jotain, mitä en edes halua? Kuinka voin pyytää jotain, joka on luontoni vastakohta? “Anna minun rakastaa toisia ja yhtenäistyä heidän kanssaan”, se on aivan kuin pyytäisin pahimpia ongelmia. Haluan luonnollisesti käyttää maailmaa oman mieleni mukaan, minun täytyy kuitenkin pyytää Luojaa muuttamaan sisäisen “ohjelmani”: “Muuta mieleni ja sydämeni, sitä mitä olin ennen ei ole merkitystä, laita minut välittämään toisista.”

Samaan aikaan altruististen tunteiden purkaus, joihin henkilö saattaa takertua hetkeksi petyttyään kaikkeen muuhun, ei kuitekaan ole riittävä. Ei, yksi huuto ei riitä. Sinun täytyy tukeas itä jatkuvasti ja pitää tämä uusi, paradoksaali halu “puhtaana”.

Tämä pyrkimys vaikuttaa mahdottomalta. Sen vuoksi on sanottu: “Tuhat saapuu huoneeseen, mutta vain yksi astuu Valoon”. Kaikki muut tekevät suuren työn korjatakseen itsesnä jollakin tavoin, mutta oloshteet ovat erilaiset, eikä vielä ole heidän vuoronsa.

Joten ongelma on se, että käsky rakastaa toisia on luontomme vastakohta.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: