Ei Taloudellinen, Vaan Globaali Kriisi

Mielipide (Alexei Kudrin, Venäjän talousministeri): ”Maailman taloudella on edessään matalan kasvun kadotettu vuosikymmen, vaikka on vielä mahdollista pitää loitolla yksi globaali taantuma lisää, sianoi Venäjän talousministeri lauantaina. ’Meidän edessämme on mitä luultavimmin kadotettu vuosikymmen. Nyt jo on päivän selvää, että kasvutasot tulevat olemaan matalia’, Alexei Kudrin kertoi Venäläisille toimittajille Washingtonissa, G20 talousministerien tapaamisen sivussa.’Taistelu hidastuvaa kasvua vastaan tulee kestämään usean vuoden, mitä luultavimmin 5-10 vuotta,’ Kudrin lisäsi.”

Kommenttini: Jos ei erikoislaatuisia tapahtumia ilemene, sotia tai tuhoja, talous ei tule kasvamaan enää ja maailma tulee vähitellen oivaltamaan, että ihminen luotiin, ei epämääräisen onnen hillittömään tavoitteluun varallisuudessa, vallassa ja maineessa, vaan kohtuullisesti rajoitetun kulutuksen ja rajattoman henkisen kasvun vuoksi.

Minkä vuoksi meidän tulisi toivoa jatkuvaa kasvua? Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät! Kriisi ei ole taloudellinen, vaan maailmasta, jonka olemme itse luoneet. Joko talousministeri ei tätä ymmärrä, tai hän yrittää peitellä totuutta…


Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed