Jos Rakkaus On Niin Tärkeää, Mitä Odotamme?

Periaate, rakasta lähimmäistä kuten itseäsi on tuttu kaikille. Sen ympärillä on kuitenkin paljon epäselvyyksiä. Jokainen hyväksyy, että heidän täytyy rakastaa toinen toistaan, vaikkakin jotkut ovat valmiita jättämään suuren osan ihmiskunnasta rakkautensa ulkopuolelle, ajatellen “Nuo viheliäiset ihmiset! Miksi heidän pitäisi kärsiä?” On vielä yllättävämpää kuinka heikosti tämä periaate on heijastnut eri uskonnoissa.

Tuloksena olemme “jäähtyneet”, emmekä ole huolissamme siitä ettemme rakasta lähimmäisiämme. Kasvatus ja ympäristömme ovat torjuneet tämän kysymksen täysin. Sen vuoksi on aika pysähtyä ja miettiä; Onko se todellakin niin tärkeää? Ehkä on riittävää antaa moraalikasvatusta lapsille ja osoittaa perustasoista kunnioitusta aikuisten välillä? Vai pitäisikö lähimmäisenrakkauden olla kaikesta huolimatta joka hetki elämän päämäärä, jokaiselle ja kaikille yhdessä? Pitäisikö meidän elää saavuttaaksemme tämän päämäärän niin pian kuin mahdollista?

Tämä kohtaamamme kysymys on erittäin tärkeä. Jos puhumme elämän tarkoituksesta, päämäärän saavuttamisesta jonka vuoksi tulimme tähän maailmaan, miksi sitten torjumme niin voimakkaasti tämän periaatteen? Pohjimmiltaan, olemme erittäin kaukana siitä että ymmärtäisimme tämän periaatteen olevan luonnon universaali laki. Kaikki muut tuntemamme lait ja erityisesti ne joita emme tunne, kiertävät tätä akselia.

Jos haluamme ymmärtää itseämme ja maailmaa jossa olemme, meidän täytyy saavuttaa luomakunnan yleinen laki. Jos emme saavuta lähimmäisenrakkautta, emme pysty löytämään itseämme emmekä sitä missä olemme. Tämä on se avain, joka antaa meille mahdollisuuden nähdä koko kuva oikealla tavalla, ymmärtää sitä, tuntea se ja tulla sisällytetyksi siihen ja käyttä sitä täydelliseen itsensä ymmärtämiseen.

Saavuttamalla lähimmäisenrakkauden käytännössä, saavutamme Luojan ominaisuuden. Kaikki muut lait ovat vain puolikkaita, osittaisia ilmaisuja tästä perusteellisesta todellisuuden laista, aivan kuten painovoima voidaan ilmaista eri tavoin.Kuitenkin kokonaisuudessa se määrittää aina sen kuinka objekti on suhteessa toisiin.

On olemassa yleinen ilmiö sekä osia siitä. On olemassa universaali lahjoittamisen laki ja meille se ilmenee ensimmäsenä sosiaalisena periaatteena, “rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi.” Toteuttamalla tämän periaatteen yhteiskunnassa, toteutamme universaalin lain. Se kontrolloi meitä ja jos haluamme järjestää elämämme hyvin, meidän täytyy pyrkiä toteutamaan se.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed