Ben Bernanke: Yhdysvallat On Kriisin Viaton Sivustakatsoja

Uutisissa (BBC News): ”Yhdysvaltain liittovaltion varapuheenjohtaja Ben Bernanke kertoi kongressille, että talous on ”horjumassa” ja että lisätoimenpiteet ovat tarpeen.

”Mutta hän varoitti, että euroalueen velkakriisi, samoin kuin liian hätiköidyt liittovaltion hallituksen käyttökulujen leikkaukset, vaarantavat Yhdysvaltain toipumisen.

”Mutta hän lisäsi, että Yhdysvaltain keskuspankin rahataloudellinen menettelytapa ei ole mikään ’patenttilääke’.

”Koskien euroalueen velkakriisiä, Bernanke sanoi, että Yhdysvaltain mahdollisuudet avunantotarjouksiin ovat pienet.

”Ongelmat eivät oikeastaan ole taloudellisia, ne ovat poliittisia, hän sanoi. ’Sillä se mitä he yrittävät tehdä on löytää ratkaisuja, jotka sopivat 17 eri maalle, joka on aika vaikeaa, voit kuvitella.’

”Hän sanoi, että Yhdysvallat on kriisin ’viaton sivustakatsoja’ ja sillä välin kun maan suoranainen altistuminen Kreikan velan laiminlyömiselle oli rajoitettu, todellinen riski on se, että sekasortoinen velka voisi laukaista ryntäyksen kohti muita euroalueen hallituksia ja pankkikriisejä, jotka voisivat vahingoittaa USA:ta pahoin.”

Kommenttini: Ilmaisu, että Yhdysvallat on kriisin ’viaton sivustakatsoja’ on erityisen liikuttava. Sitä voi vuodattaa kyyneleitä, liikuttuneena puhtaan viattomuuden kärsimyksestä.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed