Kynnämme Uutta Maaperää

Kysymys: Eilen järjestimme pyöreän pöydän keskustelun Afulassa, johon osallistui kaupunginjohtaja, alueellisen kunnanvaltuuston johtaja ja johtavat kasvatusalan asiantuntijat. Keskustelua käytiin kaksituhattaluvun kasvatusjärjestelmästä. Viestimme oli, että lapsia pitää valmistella uuteen elämään tiiviisti yhdistetyssä maailmassa. Keskusteluun osallistuneet eivät vastustaneet, mutta vaikutelma oli se, että yritämme kylvää joutomaata. Voivatko ihmiset ymmärtää haasteet, jotka ihmiskunta tulee kohtaamaan, ennen kuin on liian myöhäistä?

Vastaus: Jos eivät ymmärrä, kärsimys tulee pakottamaan heidät. Elävä esimerkki tästä on Eurooppa, joka on pahoin velkaantunut. Sen johtajat eivät tiedä mitä tehdä, silti he kokevat ja ymmärtävät, että pilkkoutuminen tuo mukanaan hyvin vakavan katastrofin. Toisaalta he eivät tiedä miten yhtenäistyä. Multimiljoona-avustukset eivät edes voi taata heille valoisaa tulevaisuutta.

Olisi mukava maksaa kerran ja päästä ongelmasta. Tämä tapahtuu elämässä: Teet myönnytyksen ja purat ison painon omatunnoltasi. Tässä tapauksessa mikään ei kuitenkaan toimi. Euroopan ongelma on kommunikaation puute.

Monet ihmiset sanovat jo, että on välttämätöntä luoda yksi hallitus tai ainakin yksi ainoa talouden virasto.

Mutta miten? Loppujen lopuksi olisi välttämätöntä, ei pelkästään peruuttaa hallinnolliset rajat, vaan kaikki muutkin rajat, mitätöidäksemme eriäväisyydet. Yleinen taloudellinen järjestelmä tarkoittaa yleistä yhteiskunnallista turvallisuutta, eläkevarat jokaiselle, rahoitukset ja ehdot… Toisin sanoen se vaatii samaa suhtautumista jokaista kohtaan ja se tarkoittaa, että tulee olemaan yksi Euroopan kansakunta ja yksi raja Euroopan ympärillä, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia.

Alun perin tämä ajatus on pelottava, sillä tällaista ei aikaisemmin ole historiassa tapahtunut. Ihmiset eivät vielä ymmärrä ratkaisu löytyy vain yhtenäisyydessä. Ihmistä ajaa vain hänen henkilökohtaiset tarpeensa ja silloin yhtenäisyys ei löydy hänen listaltaan. Vain suuret ongelmat voivat ajaa ihmisen tuohon pisteeseen. On mahdollista edistyä vastoinkäymisten kautta, tarkoittaen kärsimyksen tai terveen järjen avulla, joko takaapäin  ruoskan avulla tai porkkanan avulla, joka houkuttelee sinua edestäpäin. Joten valitse toinen näistä.

Nyt meitä ajaa ruoska, erityisesti Euroopassa. Mutta kohta ruoskinta tuntuu myös Amerikassa.

Ainoa asia jonka me voimme tehdä on selittää mitä maailmalle on tapahtumassa ja esittää tosiasiat. Kokenut asiantuntija näkee ja ymmärtää ongelmat. Samalla tavalla jokaisen täytyy nähdä omin silmin se mitä he eivät vielä huomaa. Videoiden, elokuvien, laulujen ja muun median avulla on tärkeä tiedottaa siitä mitä on tapahtumassa maailmassa tänään. Vaikka henkilö on kaukana tästä, hänen pitää joka tapauksessa oppia siitä ainakin vähän.

Näin tulemme parantamaan tilannetta, muuttaen jokaisen henkilön jossain määrin asiantuntijaksi, jotta hän varoo huomaamattomia tekoja ja suostuu yhteistyöhön. Sen lisäksi, nojaten tähän hän tulee vähitellen saamaan viranomaiset tietoisiksi tarpeesta organisoida ympäristö niin, että se varustaa ihmiset kasvatuksella.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: