En Halua Olla Vuoristokiipeilijä

Itsekeskeinen kehitys tapahtui vähitellen miljardeissa ihmisissä ja yllättäen olemme löytäneet  itsemme suljettuina, yhteen kytkettyinä kuin hammasratas, joka on mennyt oikosulkuun ja pakotettu pyörimään yhdessä. Nyt olemme tilanteessa, jossa olemme suljettuina yhteen yhtenäiseen järjestelmään. Tästä järjestelmästä löytyy kuitenkin määrätty vapaus. Toisin sanoen, se ei vielä ole lukittu hammasratasjärjestelmään, vaan pikemminkin on kyse kitkasta, jonka yhdessä pyörivät ratakset saavat aikaan, vaikka ovat vielä pyörivässä liikkeessä, ja me elämme vielä johtuen tästä vapaudesta välillämme.

Itsekäs luonto on sitä, että minä pyörin itsekseni kuin pallo, kuin yksittäinen ratas, joka ei ole kytköksessä muihin rataksiin, juuri niin kuin se on minulle mielekkäintä. En vaivaa sinua ja sinä et vaivaa minua. En halua kytköstä sinuun. Emme ole vuoristokiipeilijöitä, jotka ovat riippuvaisia toisistaan. En halua olla riippuvainen. Minä teen työni, sinä omasi.

Kun järjestelmä paljastuu kokonaan tulemme näkemään, että se on globaali, yhtenäinen ja jokaiset osat siinä ovat täysin sidoksissa toisiinsa, aivan kuten valtava elävä organismi. Sen yksittäisillä osilla ei ole valinnan vapautta tehdä mitä ikinä toivovat, sillä tätä ei ole olemassa luonnossa. Kaikki tapahtuu determinististen lakejen mukaan.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed