Artikkeli Bulgarialaisessa Tieteellisessä Lehdessä

Tieteellinen aikakauslehti Obekti (http://www.obekti.bg/) julkaisi artikkelin kabbalan tieteestä. Toimittaja haastatteli minua Madridin matkani aikana.

Tri. Michael Laitman *: Aika On Kypsä, Kabbalan Tietämys Tavoittaa Jokaisen

Uskonto, magia, mystiikka, kokonaisvaltainen lääketiede, filosofia, parapsykologia, telepatia, tarot-kortit, jooga, pyhä vesi, menneet elämät, astrologia, astraalimatkustaminen, voodoo, vapaamuurarius. Kaikella tällä terminologialla ei ole mitään tekemistä kabbalan kanssa, sanoo yksi maailman kuuluisimmista kabbalisteista tri Michael Laitman.

Heprean kielessä kabbala tarkoittaa “hyväksymistä” ja puhuu sisäisestä muutoksesta. Tuhansia vuosia kabbala opettaa, että rakkaus on kaikkien ihmissuhteiden perusta. Miten voi saavuttaa hengellisen rauhan ja onnen ilman paastoa tai uskonnollisia lupauksia. Miten voi tarkastella todellisuutta aineellisen maailma tulla puolen, johon ne kuuluvat. Miten muinainen tieto voidaan soveltaa kaikkien elämänalueiden hyväksi.

– Miten kabbala eroaa muista filosofioista, uskonnoista tai yhteiskunnallisista teorioista?

– Kabbalan teoria on todella hyvin erilainen kuin mitä ihmiskunta on luonut tähän mennessä, koska se puhuu voimista, jotka toimivat luontomme ulkopuolella, ja sen mitä voimme havaita. Elämme kuplassa, rajoitetussa kehässä, jonka sisällä oli viisi aistia. Kabbala pyrkii selittämään mitä tapahtuu sen ulkopuolella. Se on yksi voima, joka toimii koko todellisuudessa, eli yksi yhtenäinen luonnonvoimia.

Kabbala on tiede ja siitä on puhunut monet suurmiehet, kuten Aristoteles ja Platon. Kun tutkija kohtaa kabbalan, minun ei tarvitse muuttaa suhtautumistani todelliseen elämään, eikä hänen täydy muuttaa lähestymistapaansa tieteeseen.

Voit lukea koko haastattelun ja oppia lisää kabbalan viisaudesta uudessa “Objektissa”, aihe 9, syys-lokakuu 2011.

*Tohtori Rav Michael Lightman on Ontologian ja Tietoteorian professori, hän on Filosofian Tohtori kabbalassa ja on biokibernetikan erikoislääkäri.
Hän on kirjoittanut yli 40 kirjaa, jotka on käännetty 18 kielelle. Hän on Bnei Baruchin sekä Ashlaginstituutin ja opintokeskuksen perustaja ja puheenjohtaja.”

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed