Sodan Yli Hyppääminen

Baal HaSulam: “Kansakunta”: Otetaan esimerkiksi planeetta Maa: Ensin se oli pallo sumua, kuten kaasua. Sen sisällä olevan vetovoiman kautta se tiivisti siinä olevat atomit ajan kuluessa tiukemmaksi ympyräksi. Lopputuloksena kaasupallo muuntui tulipalloksi.

Maailmakausien ajan kamalat sodat vallitsivat kahden voiman, positiivisen ja negatiivisen välillä, kunnes viilentävä voima oli lopulta nestemäsitä tulen voimaa voitokkaampi. Se viilensi ohuen kuoren Maan ympärille ja kovettui siihen.

Planeetta ei kuitenkaan vielä ollut vakaantunut näiden sotien jäljiltä ja jonkin ajan kuluttua nestemäinen voima kukisti viilentävän voiman ja purkautui valtavalla jyrinällä maapallon sisuksista kohoten ja hajottaen kylmän kovan kuoren palasiksi muuntaen planeetan jälleen kerran nestemäsieksi tulipalloksi. Uusi sotien aikakausi alkoi kunnes viileä voima voitti jälleen tulen voiman ja toinen kuori jäähtyi pallon ympärille. Kovempi, paksumpi ja kestävämpi kuori sisuksista purkautuvia nesteitä vastaan.

Tällä kertaa se kesti kauemmin, mutta lopulta nestemäiset voimat kukistivat viileän jälleen kerran ja se purkautui maan sisuksista hajottaen kuoren palasiksi. Kaikki oli jälleen kerran tuhottu ja pallosta tuli nestemäinen.

Näin aikakaudet vaihtuivat ja joka kerta kun viilentävä voima oli voitokas, se loi vahvemman kuoren. Lopulta positiiviset voimat kukistivat negatiiviset ja ne päätyivät täydelliseen tasapainoon: Nesteet ottivat paikkansa maan sisuksissa ja kylmästä kuoresta tuli riittävän paksu niiden ympärillä mahdollistaakseen orgaanisen elämän synnyn, elämän jonka tunnemme tänä päivänä.

Nämä vastakkaiset voimat voidaan havaita kaikilla luonnon tasoilla. Mikä tärkeintä, ne tulevat tasapainoon niiden välisten sotien kautta. Se on kaiken merkitys, pointti: Missä tahansa nämä voimat kohtaavat, ne taistelevat keskenään. Se näyttä ulkoa päin sodalta, mutta sisällä käsin se onkin sovinto.

Ne muodostavat yhteensovittamalla joka kerta uusia muotoja. Alun alkujaan nämä voimat yhdistyivät vastakkainasettelun avulla ja ne tuottavat universumissa atomeja, molekyylejä, yhdisteitä ja erinäisiä kiinteitä aineita. Sen jälkeen nämä samat kaksi voimaa, positiivinen ja negatiivinen yhdistyvät luodakseen elämää primitiivisestä korkeimmalle tasolle saakka. Näin ollen niiden sota ei ole sota laisinkaan, vaan kommunikaatiota. Me voimme huomata sen vain havainnoitikykymme rajoissa. Sen vuoksi, tänä päivänä voimme romahtaa oppositioon näiden voimien välillä, toimien ihmisyhteiskunnassa ja aloittaa sotia maailmassa. On kuitenkin toinen vaihtoehto: Ymmärtää, että vastakkaisten voimien on tarkoitettu tasapainottua lopulta toistensa kanssa. Jos asian laita todellakin on näin, tehkäämme niin etuajassa, ennakkoon, kuormittamatta itseämme verenvuodatuksella joka tulee lopulta osoittamaan samaan yhteyden tilaan. Voimme saavuttaa kaiken aikaisemmin.

Rahan ja resurssien uudelleenkohdentaminen köyhiltä rikkaille ei kuitenkaan auta. Reilu jako tarkoittaa jotain muuta jokaiselle (henkilölle) ja sen vuoksi se johtaa sotiin ja valtataisteluun. Joten ymmärtäkäämme mikä seuraava kehityksen tila tulee olemaan, minkä muodon lopullinen yhtenäisyys tulee ottamaan. Ennalta luotuna, juuri nyt, vältämme tiellämme raivoavan sodan. Tulemme “hyppäämään sen yli” löytääksemme itsemme kerralla hyvästä yhtenäisyyden tilasta.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed