Yksinkertaiset Vaihtoehdot: Yhteishenki Tai Euroopan Luhistuminen

Mielipide (http://euobserver.com/19/113440): ”Puolan puolustusministeri Jacek Rostowski puhui maanantaina (29 elokuuta) Puolan päivittäisessä Gazeta Wyborczassa  ja sanoi: ’Euroopan ja myös Saksan eliittien pitää päättää haluavatko he euron selviytyvän – jopa korkealla hinnalla – vai ei. Jos ei, niin meidän tulisi varautua valuutta-alueen kontrolloituun hajottamiseen.’

Hän lisäsi: ’Vaihtoehdot ovat meillä yksinkertaisia: Yhteishenki tai Euroopan luhistuminen.’

Puolan ministeri sanoi, että pitkäaikaisratkaisu kriisiin on vain syvempi integraatio.

’Euroalueen perustavanlaatuinen ongelma ei ole taloudellinen, vaan poliittinen’, hän selitti. ’Vaihtoehdot ovat joko syvempi makrotaloudellinen integraatio euroalueella tai sen luhistuminen. Kolmatta vaihtoehtoa ei ole.’

Hän diagnosoi myös kaksi ’vaarallista populismia’ EU:n politiikassa – eteläinen populismi, joka perustuu taloudelliseen edesvastuuttomuuteen ja pohjoinen, joka perustuu yhteishengen puutteeseen eteläisten maiden kanssa.

Hän lisäsi kuitenkin, että varakkaat pohjoiset maat, niin kuin myös euroalueeseen kuulumattomat EU jäsenet kärsivät jos se luhistuu.

’On vaikea kuvitella mitään joka koettelisi kovemmin Hollantilaista, Saksalaista tai Suomalaista taloutta kuin pankkijärjestelmän luhistuminen edes yhdessä Euroopan alueen maassa’, hän sanoi. ’Euroalueen luhistuminen olisi (myös) katastrofi Puolalle.’”

Kommenttini: Yhä useampi poliitikko ymmärtää että olosuhteet pakottavat meidät yhtenäistymään. Ainoa kysymys on mikäli henkilökohtainen ja kansallinen antagonismi sallii heidän alkaa ajatella ja puida vahvempaa yhtenäistymistä. Mahtavatko itsekkäät intressit hämärtää maailmanlaajuisen katastrofin, joka lähestyy meitä jos emme ala hakea keskinäistä taetta.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed