Miksi Kadehdin Luojaa?

Kysymys: Miten on mahdollista, että voi kadehtia Luojaa?

Vastaus: Kadehdin Luojaa siitä syystä, että hän lahjoittaa. Loppujen lopuksi opin Häneltä nämä ominaisuudet ja miten muuten voisin oppia?

Ongelma on siinä, että meille kateus on suorassa kytköksessä itsekkyyteen. Ja jos kadehdin jotakuta se on sama kuin en toivoisi hänelle mitään hyvää. Tämä on pahaa kateutta.

Hyvä kateus on sitä, että haluan muuttua henkilöksi jota kadehdin. Ongelma havainnoimisemme kanssa on se, että emme näe eroa itse ominaisuuksien välillä, jotka eivät ole huonoja, eivätkä hyviä, ja niiden toteuttamisen välillä, joka määrittävät kaiken. Me siirrämme itsekkään halumme näihin ominaisuuksiin alusta alkaen, sillä olemme tottuneet työskentelemään sillä tavalla, että kaikki ominaisuudet, kaikki ”9 ensimmäistä Sefiraa” on puettu itsekkään halun päälle, eli turmeltuneen Malkhutin.

Jos kuitenkin kuvittelemme nämä ominaisuudet puettuna korjatun Malkhutin päälle, silloin kateus, himo ja kunnia vaikuttavat suotuisilta ominaisuuksilta, jotka auttavat meidät ulos tästä maailmasta ja kohoamaan korkeammalle. Kaikki riippuu siitä, että käytämmekö niitä lahjoittamisen saavuttamiseen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: