Ei Rakkautta Ilman Vihaa

Henkisistä käsitteistä puhuttaessa, jos alussa ei ole vihaa, ei myöhemmin tule olemaan myöskään rakkautta. On kirjoitettu “Loin pahuuden ilmentymän ja loin Tooran mausteeksi, sillä siinä oleva Valo palauttaa henkilön takaisin lähteelle, alkuperään.”

Hyvä alkuperä on rakkaus, mutta sitä ei voida paljastaa ennen kuin viha ja torjunta ovat ensin tuotu esiin. Meidän tulisi tottua siihen tosiasiaan, että viha ja rakkaus ovat aina sekä paljastettu että työstetty yhdessä.

Sen vuoksi löydämme yhteiskunnastamme sekä vihaa että rakkautta. Meidän tulisi ymmärtää. että toinen on mahdotonta ilman toista. Emme ole täydellisiä enkeleitä, ollen pelkästään elottomalla tasolla, vaan olemme ihmisiä julman egoismimme kanssa.

Siinä päärin missä kaipaat rakkauden tuntemista, tulet löytämään vain suurempaa vihaa. Tämä on ainoa keino tulla”Egyptistä poistumisen” arvoiseksi ja saapua “Siinain Vuorelle.” Vihan vuori, “Siinai” on edellisen työmme tulos.

Baabelin torni on vain alku; siellä ei oltu paljastettu mitään. Sen vuoksi 20 sukupolvea Adam HaRishonista Aabrahamiin saakka olivat ensimmäisiä Kabbalistien sukupolvia, sillä voimakas halu ei ollut vielä paljastunut siellä.

Ensimmäinen kerta kun halu paljastettiin tapahtui Babyloniassa, josta Kabbalan tiede on lähtöisin. Siellä oli jo pieni vihan vuori: “Baabelin Torni”, jonka yli oli mahdollista nousta. Kabbalan, yhteyden tiede syntyi siellä ja ihmiset jotka kykenivät yhdistymään ilmestyivät myöskin siellä. Näin ollen se ilmenee aina vihan yläpuolella.

Sen vuoksi ei ole mitään tarvetta pelätä sitä, että tänä päivänä maailma on paljastamassa vihaa. Meidän täytyy vain antaa sen paljastua luonnollisesti ja edeltää iskua parannuskeinolla, jotta viha tulee paljastetuksi tietoisesti. Meidän tulee olla luottavaisia, että meillä on olemassa tarkat ohjeet kuinka käyttää sitä (parannuskeinoa) oikein.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed