Kriisin Tulevaisuudennäkymät

Kysymys: Millaisina sinä näet maailman pörssimarkkinoiden tulevaisuudennäkymät?

Vastaus: En millään tapaa ole taloustieteilijä, joten tätä kysymystä ei tulisi asettaa minulle. Sanon vain sen, että maailma alkaa uupua siitä mitä ikinä nyt tapahtuukaan ja se tosiasia, että ihmisillä on paha aavistus, ei ole hyvä merkki. Ilmapiiri pahenee. Optimistit katoavat; ihmiset eivät enää usko politikoiden kykyihin, usko heihin on väsähtänyt; kukaan ei odota normalisoitumista; tunne alituisen vararikon uhasta vallitsee: kaikki ovat masentuneita.

Niin kuin Ezra Klein (http://www.billdawers.com/2011/08/04/ezra-klein-where-will-the-recovery-come-from/) kirjoittaa The Washington Postissa, kukaan ei tiedä mistä talouden elpyminen tulee, mutta varmuudella voi sanoa mistä se ei tule: ei Yhdysvalloista, ei Euroopasta, Japanista tai Kiinasta, joissa talous on ”ylikuumentunut” ja jossa viranomaiset vain uneksivat ”pehmeästä laskusta”, toisin sanoen he pelkäävät vararikkoa ja yleisiä levottomuuksia.

Tällä hetkellä tunne on se, että olemme tottuneet kriisiin, mutta se on väliaikaista – luonto tulee saattamaan päätökseen meidän viisastumisemme ja samaistumisemme siihen. Meidän pitää muuttua yhdeksi kokonaiseksi yhdessä ympäristön kanssa. Ja tämä saavutetaan ihmisten keskuudessa huomioimalla keskinäisen takeen ehdot: hyväsydäminen luonnon kytkös ja suhtautuminen kuin itseen. Silloin maailma saavuttaa harmonian, tasapainon ja se tulee vallitsemaan keskuudessamme.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: