Maista Henkistä Maailmaa Jo Tänään

laitman_179On mahdotonta kuvitella minkälaista elämämme olisi, jos näkisimme itsemme vain pelkästään eläiminä. Kuinka tahansa, ihmiskunnalla on uskonto (usko), jonka avulla se hillitsee itsekkyyttään edes hieman. Kaikki nämä uskomukset perustuvat yhteen ajatukseen: – kuoleman jälkeiseen elämään.

Mutta Kabbalan viisaus ajattelee toisin.  Se toteaa, että on olemassa taso, nimeltä “kuolema”, jossa me olemme tällä hetkellä, ja on olemassa myös aivan eri taso, nimeltä “elämä”.

Jos näin on, niin siitä seuraa, että olen tässä maailmassa vain kerran, eikä minusta jää mitään kuolemani jälkeen? Mitä sitten voi tulla takaisin? Mitä sinulla on sellaista, joka voidaan saada takaisin? Ruumis kuolee ja menettää voimat, jotka pakottivat sen liikkumaan, kuten moottorin, joka toimi aikaisemmin ja yhtäkkiä vain pysähtyi. Mihin tämä voima menee? Luuletko, että se palaa jonnekin Yläpuolellemme, “alkuperäiselle paikalleen?” Ei, molekyylit vain lakkasivat toimimasta. Oliko niissä mitään henkistä?

Mistä johtuu, että meillä yht’äkkiä on tällaisia fantasioita? Koko maailma elää tässä uskossa. Ainakin on olemassa jonkin verran lohtua siitä, että kuoleman jälkeen jokatapauksessa on jotain.

Entäpä, miksi kabbalistiset kirjat kertovat, että jos emme korjaa itseämme tänä elinaikana, niin palaamme tähän maailmaan uudelleen ja jatkamme jälleensyntymistä tällä tavalla? Tämä todellakin on niin; – meidän täytyy vain selvittää, mitä tämä kaikki tarkoittaa.

Kabbalassa usko on saavuttamista. Se merkitsee henkisen maailman näkemistä ja tuntemista, kuten kirjoitettu on: “Kokeile ja näe, kuinka Herra on hyvä.” Minä “näytän” Hänelle kaikki aistini siten, että tunnen Hänet “jokaisella kehoni säikeellä. “Tämä ei ole uskoa; se on kaikkein todellisin tunne, mikä mahdollista on olla.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed