Kymmenen Suuntausta Jotka Muuttavat Maailmaa

Mielipide: (Tri Johan Galtung (http://www.transnational.org/SAJT/tff/people/j_galtung.html), Norjalainen yhteiskuntatieteilijä ja matemaatikko, Rauhanopintojen professori ja TRANSCENDin perustaja, Kehityksen ja Rauhan Tietoverkko):

Viisi maailmanlaajuista suuntausta ovat paljastumassa globaalissa tilassa valtioiden ja alueiden välillä: Yhdysvaltojen kaatuminen, lännen vajoaminen, valtioiden heikentyminen ja alueiden vahvistuminen, alikehittyneiden nousu sekä Kiinan kasvu.

Viisi yhteiskunnallista suuntausta ovat paljastumassa yhteiskunnallisessa tilassa ihmisryhmien välillä: valtioiden vahvistuminen, kansalaisyhteiskunnan vahvistuminen, nuorisotoiminnan kasvu, naisten kasvava rooli, eriarvoisuuden huononeminen sekä mellakoiminen. (Ote prof. Galtungin raportista St. Gallens Symposium:issa toukokuussa 2011 (http://www.unisg.ch/en/UeberUns/HSGMediacorner/Aktuell/RssNews/Veranstaltungen/2011/Mai/PublicSessions-Symposium-6Mai2011.aspx))

Kommenttini: Nämä ja muut suuntaukset ovat tulosta itsekkään halun kehityksestä, joka on muuttunut yhä yhdistetymmäksi, ja saapunut pisteeseen, jossa se muuttuu yhdeksi kokonaiseksi. Tämä sisäinen side halujemme välillä on tosiaan globaali, yhtenäinen ja yhdistetty keskinäinen tae, moderni maailma.

Jos yhdistämme kaikki nämä suuntaukset ja esitämme heidän keskinäisen lahjoittamisen muotonsa, saavutamme hyvän kehityksemme reseptin. Muutoin nämä suuntaukset tulevat repimään ihmiskunnan uuden maailmansodan palasiksi.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed