Älä Satuta Ystävää

Kysymys: Kun henkilö lähestyy lahjoittamisen ominaisuutta, kuinka se heijastuu hänen työhönsä ryhmässä?

Vastaus: Henkilö pyrkii säilyttämään jatkuvasti tuntemuksen yhteisestä takeesta siten, etteivät ystävät tunne minkään puutetta, jotta he vahvistaisivat yhteistä pyrkimystä lahjoittamiseen. Älä unohda tätä, saatika hylkää sitä hetkeksikään. Täten ryhmä vaikuttaa myös henkilöön ja tunne määränpään tärkeydestä ja sydämen lämmöstä vallitsee heidän välillään.

Tämä nimenomaan koskee henkilöä. Ajatukset ystävistä ovat vaikutusvaltaisempia kuin ajatukset omasta itsestä. Huoli omasta henkilökohtaisesta kehityksestä korjaa vain vähän ja nämä korjaukset aiheutuvat pelosta sekä muista ulkoisista laskelmista. Toisaalta, jos henkilö “sijoittaa” toisiin, hän pysyy varmasti oikealla tiellä.

Ajatukset, pyrkimykset ja laskelmat jotka eivät ole suunnattu ryhmää kohti, ystävien yhtenäistymiseen ovat suunnattu menneisyyteen henkisyydessä.

Ne eivät houkuttele Korjaavaa Valoa. Tärkeää on vain se, mitä pyrit tekemään ryhmässä. Jos kannat huolta ystävien yhtenäistymisestä ja heidän tulevaisuudestaan, se on henkistä työtä joka kantaa hedelmää. Mikään muu paitsi tämä ei sitä tee.

Hillel antoi lyhyen selityksen: “Älä tee toisille sitä mitä itse vihaat.” Toisin sanoen, sinun ei tule miettiä elämässäsi muuta kuin sitä, kuinka et satuttaisi ystävää. Tämä on riittävää egoismillesi tässä vaiheessa. Pyri korjaamaan itsesi siten, että joka hetki, jokaisen paljastetun halun aikana (ja jälkeen) mietit vain sitä, kuinka et satuttaisi ystävää.

Tee näin niin menestyt.: kun pyrit toimimaan satuttamatta ystävää, hyvä asenne häntä kohtaan tulee yllättäen paljastumaan sinulle.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed