Halun Monet Kasvot

On vain yksi halu vastaanottaa, mutta se ilmaantuu monessa eri muodossa, sisältäen tämänhetkisen, lopullisen muodon jonka aistimme tänään. Aistimuksemme kokonaisuudessaan eivät ole muuta kuin halu nauttia jolla on lukuisia eri kasvoja. Näen maailman täynnä ihmisiä, näen itseni ja lukuisia muita asioita, tekoja, syitä ja seurauksia. Kaikki nämä yhdessä ovat yksi ja sama halu vastaanottaa joka sijaitsee henkisessä maailmassa.

Tässä tapauksesa se vain ottaa ”aineellisen” muodon jota kutsumme ihmiskehoksi. Sen korkeampaa muotoa kutsutaan sieluksi, mutta silti puhumme ainoastaan halusta nauttia.

Kaikki asteet ovat identtisiä aineessaan (halu) ja täyttymyksessään (Valo). Vain viimeinen, alin aste eroaa siinä suhteessa, että se välittää ihmiselle eroamisen tuntemuksen muista asteista tai jättää hänet ilman tätä tuntemusta kokonaan tämän maailman todellisuudessa. Tällä asteella on omat havainnoimisen yksityiskohtansa, mutta nekin hahmotetaan suhteessa haluun vastaanottaa ja Valoon joka sijaitsee näiden alimmalla tasolla.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed