Takaportaiden Kautta Ei Ole Ylöspääsyä

Oppilaan tehtävä on tavoitella sitä miten opettajaan tarraudutaan. Tässä ehdottomasti ei ole kyse palvomisesta ja kunnianosoituksesta hänelle, vaan ennemminkin hänen näkökantansa omaksumisesta. Tämä on jotain aivan muuta ja liittyy henkisyyteen.

Tämä on silti hieman vaarallista, sillä saatat uskoa että seuraat opettajaa, kun itse asiassa kuuntelet egoasi. Siksi sinun pitää suorittaa sisäinen arviointi: Mikä on oma mielipiteesi sekä opettajasi mielipide ja miten asetat ne vastakkain ja arvioit toinen toistaan vasten?

Tämän jälkeen tutkit tarkkaan mistä olet samaa mieltä ja mistä et. Sillä saralla jolla selkeästi et ole samaa mieltä opettajan näkemyksen kanssa, tartut myötämielisesti siihen erimielisyyteen ja alat soveltaa sitä elämääsi. Tätä tarkoitetaan kun puhutaan opettajan näkökannan omaksumisesta.

Jos et löytänyt mitään josta olit eri mieltä ja jouduit tukahduttamaan sen, se ei ole aito valinta. Sinun tulee olla tietoinen siitä mistä et ole samaa mieltä ja mitä tekisit toisella tavalla!

Jos ei näitä kahta vaihtoehtoa löydy, että haluat tehdä jotain määrätyllä tavalla, mutta olet pakotettu tekemään juuri päinvastoin, silloin ei ole kyse ”uskosta järkeilyn yläpuolella”. Vain kun varmasti tiedät miten opettaja haluaisi sinun toimivan ja silti toivot itse päinvastaista, silloin saat mahdollisuuden toimia oman järkeilysi yläpuolella.

Saavuttaaksesi ”muodon vastaavuuden”, sinun pitää nähdä tämän vastakohdan. Vain silloin voit olla varma siitä mitä tämä vastaavuus on. Itse asiassa vastaavuus on aina vastakohta omalle muodolleni ja havainnoimiselleni. Omasta puolestani, kun pysyn kannassani, olen samalla sen yläpuolella. Vastustan itseäni ja herätän uuden, korkeamman ymmärryksen sisälläni.

Emme voi asialle mitään: Tämä on luonnon laki. Ylempi Ainoa pysyy askelmallaan ja alempana oleva omallaan. Kohotaksesi korkeammalle tasolle, sinun tulee hyväksyä Ylemmän Ainoan ajatuksen uskomalla järkeilyn yläpuolella. Voit tietenkin ajatelle että hänen toimintansa on outoa etkä ollenkaan ymmärrä sitä. Onko sillä kuitenkaan suurta merkitystä henkisessä kehityksessäsi miten hyvin ymmärrät Hänen menettelyään?

Sinulla ei ole toista tilaisuutta kohota seuraavalle tasolle kuin opettajan avulla, jonka Luoja on asettanut sinua vasten. Eikä siinä sopuratkaisuille tai takaportaille löydy sijaa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: