Rakastaa ”Kuin Itseään” On Rakastaa Enemmän Kuin Itseään

Kysymys: Miten Zoharin lukeminen auttaa minua aistimaan yhteisen halumme?

Vastaus: Zohar kertoo meille meidän välisen kytköksemme korjatusta järjestelmästä. Jos aistin kytkökseni muihin epäkorjattuna ja haluan uudistaa sen, opiskelen Zoharin Kirjaa ja tekemällä niin toivon kohoavani sen tasolle, korjatun kytköksen tasolle.

En tiedä mitä korjattu taso pitää sisällään ja miten voin kohota sen tasolle. Tiedän vain että minun tulee saavuttaa taso jota Zohar kuvailee. En ymmärrä mitä siinä lukee, minun ei edes täydy osata kieltä, sillä ei ole merkitystä.

Mutta merkitystä on sillä että pyrin korjaukseen. Korjaus tarkoittaa yhtenäistymistä ryhmän kanssa, yhteiskunnan kanssa, muiden kanssa ja sitä että alan rakastaa muita niin kuin rakastan itseäni. Tarkoittaahan rakkaus kuitenkin ykseyttä keskuudessamme, kun muiden halut ja minun haluni ovat yksi ja sama. Silloin olemme yhtenäistyneitä.

On kirjoitettu, että jos sinulla on vain yksi tyyny, sinun pitää saavuttaa tila jossa annat sen toiselle. Miksi? Siitä syystä että hänen halunsa on muuttunut sinulle tärkeämmäksi kuin oma halusi. Miksi tätä pidetään samana kuin ”rakastaa toista niin kuin rakastat itseäsi”? Siitä syystä että aikaisemmin rakastit itseäsi enemmän kuin häntä ja nyt sinun tulee rakastaa häntä aivan kuin rakastit aikaisemmin itseäsi ja enemmän kuin itseäsi. Tätä kutsutaan lahjoittamisen ominaisuudeksi joka asustaa ihmisessä.

Näyttää epärealistiselta, tyrmistyttävältä ja epämieluisalta. En ymmärrä miksi sitä edes  opiskellaan. Juuri näin kaikki ajattelevat. Mutta toista vaihtoehtoa ei ole.Vähitellen ominaisuuden tärkeys muuttuu meille syvällisemmäksi ja syvällisemmäksi. Alamme asteittain havaita siinä ylevimmän ja ainutlaatuisimman arvon ja hyväksymme siinä elämisen. Näin Valo meihin vaikuttaa, varsinkin lukiessamme Zoharia. Se kohottaa ja uudistaa suhtautumistamme lahjoittamiseen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed