Palkkionasi 310 Maailmaa

Talmud Eser Sefirot. Nidos nro 1, Osa 1 ”Sisäinen Katselmus”. Merkintä nro 7: Viisaamme ovat sanoneet: Luojan on määrä luovuttaa jokaiselle okeamieliselle 310 maailmaa.”…

Aivan kuten henkilö joka sanoo ystävälleen, ”Työskentele kanssani vain tovin ja vastineeksi annan sinulle jokaisen nautinnon ja aarteen maailmassa lopun elämääsi”. Ei tosiaankaan löydy suurempaa ilmaista lahjaa kuin tämä, sillä palkkio on kerta kaikkiaan huikea työhön verrattuna, sillä työ on tässä maailmassa, ohikiitävässä, kelvottomassa maailmassa verrattuna palkkioon ja nautintoon iankaikkisessa maailmassa.

Kysymys: Onko siis kuoleman jälkeen palkkiota vai ei?

Vastaus: Minkä kuoleman jälkeen? Jos elollinen keho kuolee, se haudataan. Mutta jos itsekäs, egoistinen halu kuolee, silloin se ei ole loppu. Sen jälkeen pitää ”herättää kuolleet”, eli kuolleen halun.

Ensin pitää ”haudata” egoistinen halu ja lukea muistorukous sille (Kadish), ylistää Luojaa siitä että egoismini on kuollut. Sanon, ”Olet tappanut itsekkään haluni ja olen erittäin kiitollinen Sinulle siitä! Jatketaan siis työntekoa. Herättäkäämme kuolleet ja antakaamme sille intentio lahjottamisen vuoksi”.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: