“Ylväys On Petollista Ja Kauneus On Turhamaista”

Baal HaSulam, Kirje 19: “Samassa naisessa…” “…ylväys on petollista ja kauneus on turhamaista; mutta nainen jolla on Herran pelkoa häntä tullaan ylistämään”. Tämä tarkoittaa sitä että valmistautumisen aikana kauneus ja ylväys sekä täydellisyyden perusolemus jota niin  kaipaamme, ilmaantuu. Korjauksen aikana, jolloin” maailma täyttyy Herran tuntemuksella” silloin “tulen näkemään vastakohtaisen maailman”, sillä vain pelko ja kaipaus ovat himotun täydellisyyden perusolemus.

Kysymys: Miksi sanotaan että valmistautumisen aikana valehtelemme itsellemme?

Vastaus: Tämä siitä syystä että kaipasin jotakin joka on vale. Kärsiessäni en oivaltanut että kärsimykseni olikin täyttymystä. Se tarkoittaa sitä että heti kun muutan asennettani halua kohtaan, huomaankin että  olen äärettömyyden maailmassa. Siitä sanotaan että “syöt sitä mikä on vanhentunutta”. Paljastan äärettömän täyttymyksen samanaikaisessa tilassani.

Tätä kuvaillaan juuri niin että aikaisemmin valehtelit itsellesi, ajattelit että sinulla ei ole sitä himottua täyttymystä ja että sinun pitää saavuttaa se. Mutta sinun ei pidä saavuttaa mitään paitsi halujesi korjauksen. Olet jo samassa täydellisessä tilassa etkä vain kykene näkemään sitä, sillä sinulta puuttuu havainnoimisen ominaisuudet, eli oikeat halut.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: