Toivottaen Vapautta Ja Rakkautta

Kysymys: Pitääkö meidän, jotka emme kuulu juutalaiseen uskontokuntaan, viettää Pessahia (pääsiäinen juutalaisuudessa) sekä muita pyhiä? Monet meistä väittävät että nyt pitää kiiruhtaa ostamaan Matzaa (Pessahinajan”säännönmukainen” leipä) ja oitis järjestää Pessah Seder (perinteinen pääsiäisateria).

Vastaus: Rakkaat oppilaat, yritän jälleen kerran selittää asian, kertakaikkiaan, sillä olen jo vastannut tähän kysymykseen useita kertoja.

On tärkeää että opiskelet juutalaisia alkuperäisiä lähteitä, sillä ne ovat kabbalistien kirjoittamia. Me opiskelemme niitä aidossa kabbalistisessa tulkinnassaan, emmekä niin kuin juutalainen kansa on tehnyt jo ajanlaskumme alusta alkaen, maallisessa muodossa, aivain kuin kirjat puhuisivat tästä maailmasta.

Tämä pitää tietenkin sisällään ”Haggadah Shel Pessahin” (perinteinen pääsiäistarina) opiskelua joka kertoo Egyptin eksoduksesta, sillä se ei kerro poispääsystä Egyptin maasta, vaan meidän kohoamisestamme egomme yläpuolelle. Voit viettää perinnettä yhdessä kanssamme, voit istua juhlapöydässä, virtuaalisesti kanssamme, syödä matzaa ja kalapasteijaa tai leipää ja sianlihaa, niin kuin itse haluat.

Baal HaSulam kirjoittaa kirjassa ”Viimeisen Sukupolven Kirjoitelmat” että jopa lopullisessa korjauksessa jokainen kansakunta, jos niin haluaa, voi ylläpitää uskontonsa ja perinteensä. Vain ihmisten väliset suhteet muuttuvat vihasta rakkauteen ja juuri se on Egyptin eksodus. Toivottaen sellaista pyhää teille jokaiselle!

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: