Egypti On Välillämme

Kysymys: Mitä voimme saada irti koko tästä Egyptistä ulospääsyn prosessista suhteessa päivittäiseen sisäiseen työhömme?

Vastaus: Meidän tulee tavoitella vain yhtä asiaa: yhtenäistymistä ryhmässä. Ryhmä on pienoisihmiskunta. Emme voi heti toimia globaalissa mittakaavassa, ihmiskunnan massojen kanssa, mutta ryhmässä voimme selvittää kaikki ihmisten välisten kytkösten periaatteet.

Siellä tulemme paljastamaan kaikki tilat: ”Egyptiin putoaminen”, ”Egyptiin uppoutuminen” ja ”Egyptistä poispääsy”. Tulemme tuntemaan vihan faaraota (egoamme) kohtaan, iskut jotka tulevat häneltä ja luonteenlaatumme tarkastelun.

Tämä kaikki tarkastellaan yhdessä kohdassa: kytköksessäni tovereihin. Tarvitsen ryhmää, ”tovereitani”, koska minusta ei ole rakastamaan koko maailmaa. Minulle ryhmä edustaa koko ihmiskuntaa ja ryhmässä voin selvittää kaikki sisäiset ominaisuuteni.

Aina kun yritän yhtenäistyä tovereiden kanssa paljastan sisäisen murtumisen, vihan ja toisten hylkimisen, ja teen uusia sisäisiä tarkasteluja. Voi olla että nämä tarkastelut vielä liittyvät työhön ”Egyptissä” tai jopa ”ennen” sitä. Mutta sillä ei ole väliä.

Emme vielä kykene selkeästi ymmärtämään näitä vaiheita. Kaiken kaikkiaan emme kykene näkemään mitään selkeästi ennen kuin lähdemme Egyptistä. Vasta jälkeenpäin alamme ymmärtää mitä oikeasti olemme käyneet läpi. Työ on kuitenkin tehty pimeydessä, egoistisen halun hallinnoimana, yrittäessäni jotenkin olla olemassa siinä, sen kanssa tai ilman sitä. Siksi nämä tarkastelut ovat epäselviä meille.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed