”Syntiemme” sovitus riippuu aikeistamme

Kysymys: Olen lukenut kirjojanne jo jonkin aikaa. Vartuin kristillisessä perheessä, mutta kaikki kysymykseni ovat jääneet ilman vastausta. Olette usein maininnut, että Raamattua ei ole tarkoitus tulkita kirjaimellisesti, koska se on kirjoitettu allegorisesti. Kauan sitten olin vakuuttunut samasta asiasta. Mutta miksi Raamattu käyttää käsitettä syntiuhri? Miksi tarvitaan syntiuhriin liittyvät käskyt, koska tärkein usko kristinuskossa on se, että Kristus uhrasi itsensä maailman syntien tähden?

Vastaukseni: Koko Raamattu (Toora) puhuu siitä, miten korjata ihmisen itsekkyys, jotta pääsisimme täydellisen samankaltaisuuden tasolle Luojamme kanssa. Kun Raamatussa luetellaan kaikki mahdolliset synnit, puhumme ihmisen egon (itsekkyyden) paljastuksesta.

Tämä tarkoittaa, että kun henkilö paljastaa oman egoisminsa (itsekkyytensä), hän tietää olevansa syntinen, koska hän käyttää muita hyödykseen. Mutta Raamattu (Toora) tarjoaa ratkaisun, kertomalla kuinka korjaamme egoismimme. Se selittää egomme eri tasot (liikkumattoman, vegetatiivisen, animaalisen ja inhimillisen) sekä keinon jolla korjata se. Tarkemmin sanottuna, se kertoo kuinka meidän pitäisi korjata aikeemme ”minun vuokseni”, muotoon:  ”muiden vuoksi”.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed