Pisteen Syvällisyys

Luoja loi “halun vastaanottaa” pisteen muodossa ja haluaa tuoda halun itseoivallukseen peräkkäisten tekojen avulla. On vain mahdollista oppia tuntemaan jotakin sen vastakohdan tuntemisen tuloksena.

Näin ollen halun vastaanottaa pitää oppia tuntemaan itsensä ja Luojan, toisen toiseltaan. Toisin sanoen sen tulee opia tuntemaan lahjoittamisen halun alkuperäisen, perustavanlaatuisen luonteen, kuin myös luodun luonteen, halun vastaanottaa, joka oli tarkoituksella luotu vastakohtaiseksi lahjoittamiselle.

Alkujaan luodulta on tyystin riistetty molempien luonteiden ymmärtäminen ja oivaltaminen. Se edustaa pistettä joka on vain hitusen verran erilainen Luojasta ja siksi sitä kutsutaan ”olemassaoloksi puuttumisessa” kun taas Luojaa ”olemassaoloksi olemassaolossa”. Tämä on kaikki mitä luodulle on olemassa. Se voi saavuttaa kaiken muun tästä pisteestä: niin kuin verrattuna Luojaan. Sillä aikaa kun suhdetta Luojaan, Ylempään Valoon, lahjoittamisen ominaisuuteen kehitetään, luotu viimeinkin näkee itsensä maksimaalisen vastakohtaisena Hänelle.

Pistaeen kasvu on aina syvällisempi tietämys, ymmärrys, saavutus. Piste pysyy samana. Se ei mitenkään muutu, paitsi sen suhteen että se saavuttaa aina syvällisemmän oivalluksen siitä miten vastakohtainen se on Valolle. Saavuttaessaan tämän syvällisyyden se muuttuu karmeaksi ”hirviöksi”, pahuuden taipuvuudeksi, saavuttaen Valon suuruuden vastakohtana itselleen.

Tämä tarkoittaa sitä että se kasvaa havainnoinnissa, ymmärryksessä ja saavuttamisessa. Se kasvaa kielteisesti, paljastaen oman vastakohtaisuutensa lahjoittamiselle.


Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed